Irigatii gradini Irigatii Picurare Lacuri Fantani Cascade

Irigatii prin PICURARE

Irigațiile prin picurare, de asemenea cunoscute și sub denumirile de irigații prin prelingere, micro-irigații sau irigații localizate, reprezintă metoda de irigare care economisește atât apă cât și îngrășământ. Prin această metodă, apa se scurge încet înspre rădăciniile plantelor sau suprafața solului, printr-o rețea de supape, țevi și tuburi.

Irigațiile prin picurare au început să se dezvolte în anul 1866, în Afghanistan prin folosirea unor tuburi de ceramică, metoda ulterior îmbunătățindu-se treptat în SUA (1913), Germania (1920) și mai târziu în Australia. Metodele moderne de irigare prin picurare au fost ușurate de inventarea anumitor materiale plastice folosite pentru conducte bazate pe fricțiunea și împrăștierea apei prin orificii mai mari, ce oprește colmatarea care a afectat modelele anterioare.

Totodată, metodele moderne de irigații prin picurare au ajuns, fără echivoc, cea mai mare inovație adusă agriculturii mondiale, acum acestea fiind utilizate de catre ferme, sere comerciale precum și în irigații pentru gradini sau grădinăritul rezidențial.

Printre avantajele irigațiilor prin picurare pentru gradina se numără eficientizarea aplicării apei, abilitatea de a iriga câmpurile cu forme neregulate, permite utilizarea în condiții de siguranță a apei reciclate, minimizarea eroziunii solului sau a creșterii buruienilor și nu în cele din urmă, utilizarea la presuni mai mici în comparație cu alte metode de irigare, fapt care poate reduce costul energetic.

Întreținerea unui sistem de irigație prin picurare este destul de simplă și viabilă pe termen lung, astfel putând să economisești atât apă și timp.

Pe lângă analiza nevoilor dumneavoastră, proiectare, furnizarea materialelor, implementare și service, firma KovamRed folosește produse de ultimă generație din domeniul irigațiilor (Iritrol) adaptate nevoilor cât și bugetului fiecăruia.

Galerie de imagini irigatii prin picurare

Picurare